background background background
slide1
slide2
04
Oct

WAY TO VALHALLA FESTIVAL – ZATERDAG 22 DECEMBER 2012

Electronic Music Parade van GirlsLoveDJs, Pleinvrees, Apenkooi, Dekmantel, FORMAT, AIR, Colors, Bar27, Backstage, Nachtdivisie en PaardenKracht.

Er broeit iets in het Amsterdamse nachtleven. Iets dat verder reikt dan de muren van de clubs. Iets dat genres overschrijdt. De stad bruist van de jonge organisaties, opkomende talenten, nieuwe initiatieven en bijzondere kruisbestuivingen. In dit klimaat – misschien wel het gezondste dat Amsterdam ooit heeft gekend – ziet Valhalla het levenslicht.

Valhalla is het mooiste wat onze hoofdstedelijke nacht de afgelopen jaren heeft voortgebracht, voor het eerst samen onder één dak in de Amsterdam RAI. Verschillende partijen met verschillende bloedgroepen en achtergronden verenigen zich. Onder het motto ‘weg met de hokjesgeest!’ slaan de paradepaardjes van Pleinvrees, Dekmantel, GirlsLoveDJs, Apenkooi, Bar27, FORMAT, Colors, Backstage/Nachtdivisie, PaardenKracht en AIR de handen ineen voor de eerste Amsterdamse winterparade van bewogen en bevlogen elektronische muziek. Alles van disco tot techhouse, van deephouse tot onversneden techno en van UK house tot volkomen eclectische dansmuziek vindt hier zijn plaats. 

Maar Valhalla is meer. Valhalla is een indoor winterfestival met een veelkleurige uitstalling van muziekstromingen, disciplines, organisaties, artiesten en performers. Een ontdekkingsreis door de hoeken en gaten van een volledig tot uitgaansbazaar getransformeerd congrescentrum. Een wirwar van dansvloeren, stalletjes, attracties en rariteiten. Een zinnenprikkelende omgeving, die uitdaagt en verrast. Die draait om beleving en avontuur. 

De betrokken partijen hebben zich ieder afzonderlijk bewezen als toonaangevend in hun eigen genre. Zo is Pleinvrees dé toonzetter in Nederland van sfeervolle melodieuze housemuziek, voorzien van diepe baslijnen. Dekmantel breekt een lans voor kwaliteitsmuziek in het algemeen, en heeft Bar27 het clubgeluid van onze Oosterburen succesvol vertaald naar het Amsterdamse. Colors heeft zelfs een eigen dimensie gegeven aan het begrip “bass” met haar UK house georiënteerde parties. GirlsLoveDJs blinkt al jaren uit als de bruggenbouwer tussen veel verschillende scènes, waar Apenkooi de lol in het uitgaan heeft verdrievoudigd met eclectische themafeesten. AIR oogstte in korte tijd succes als kosmopolitische club met oog voor de massa en oor voor kwaliteit, waar FORMAT met hun maandelijkse clubavond rollende techno ten gehore brengt. PaardenKracht ontpopte zich als Nederlandse koploper in het nu-disco genre. En Backstage/Nachtdivisie vertegenwoordigen de Chicago Social Club, met recht één van de bestlopende clubs van Amsterdam. 

Vanaf donderdag 4 oktober gaat de kaartverkoop van start. Kaarten zijn te koop via de website of bij één van de Primera verkooppunten. Omdat we het leuk willen houden is er bewust voor gekozen om de lage prijs te handhaven. Valhalla introduceert een getrapt voorverkoopsysteem; de ticketprijs begint vanaf €29,50 voor de eerste ticketkopers, dan €34,50, €39,50 en €44,50 voor de late beslissers. 

Valhalla is dé vrijstaat waarin creativiteit en vrijzinnigheid tot volle uiting komen. 
En 22 december opent ze voor het eerst haar deuren voor jou……

  • RT @EDMsauce: .@GirlsLoveDJs shares exclusive guest mix & interview. We talk music, food & much more. Check it out below! https://t.co/lTqA…
  • RT @GasMaskMagazine: We've never heard of a more TRUE name than artist @GirlsLoveDJs. Listen to his latest smash, GONE: https://t.co/gdqGAj…
  • RT @michielverheij: Ik ben van mening dat de @GirlsLoveDJs #Mixmarathon set hier maar op repeat moet bij de kerstborrel @slamofficial